Läs bara om du bor i Märsta

Märsta "De fyra kullarnas stad".
Info för er som bor i Märsta:


  • Valsta: Miljonprogramsområde. Till skillnad från många andra sådana områden är bebyggelsen här mer småskalig och bättre anpassad till naturen. Valsta Syrianska är ett fotbollslag med säte i Valsta. Valsta uttalas dialektalt med kort a (alltså som om det skrivits Vallsta).
    Egentligen menar dem att det är ett Miljonprogram som spårade ur och nu är tätt befolkat av invandrare som egentligen inte får plats och som inte kan uttala Valsta korrekt.

  • Sätuna: Området runt Stationsgatan och Södergatan där många restauranger, pizzerior och affärer ligger. Här ligger pendeltågsstationen.
    Om man läser emellan raderna så förstår man att det är ett ställe fyllt med fyllon och uteliggare samt andra knäppgökar. Men också pizzerior som inte tar betalt annat än cash.

  • Steninge: Steninge slott kulturcenter, Steninge-badet. Främst radhus och villor. Gränsar till Valsta.
    Egentligen menar de att det är ett finare område nära vattnet där bara de med lite bättre ställt bor. Glöm absolut inte att det inte sitter fast i Valsta utan att det faktiskt skiljer en bilväg emellan. Mycket viktigt.

  • Centrala Märsta: Blandad bebyggelse, ursprungligen mest villor på stora tomter, numera förtätat.
    Det menas det att det är en blandad folkmängd som numera har spårat ut och blivit för stor då alla verkar skaffa barn levandes på bara social bidrag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0