Rumpnisse dag!

Idag är det en sån där rumpnissedag, enligt mig. Det betyder att det är en dag där man inte har nånting vettigt för sig. När man bara sitter och stirrar in i en vägg för att man inte har nåt att göra, ungefär. Men fick dagen att gå ändå.
För idag när jag kom hem kände jag för att plugga lite, bara läsa nånting till skolan men jag hade inga läxor att göra, tänkte att jag kunde läsa so men böckerna var i skolan. Så jag gjorde inte det, istället satte jag mig framför mitt liv (dumburken) och chattade bort en hyffsat lång tid av dagen.

När min mp3 hade laddat i en timme så bestämde jag mig för att ta på mig jackan och skorna och bege mig ut och gå. Det är en grej som endel vet om, att jag ofta går ut och går korta eller långa sträckor och lyssnar på musik. För det är ifrån musiken som jag får alla mina tankar och funderingar ifrån ganska ofta! (fast jag måste skaffa nya favorit låtar känner jag!)
Och det är så härligt att bara gå åt nåt håll utan en aning om vart man ska eller vilken väg man ska ta hem.
Så nu efter min promenad på en timme känner jag mig lugn och kan andas ut en stund nu när jag tömt ut hjärnan på en massa tankar.
Tänkte lite på bloggen när jag var ute och gick. Kom fram till att det helt klart är roligare med en massa bilder som visar någon händelse ur varje dag, men fan alltså jag orkar inte sätta in några bilder. Så jag försökte övertala min inre röst att jag skriver för min skull, men då skulle jag lika gärna ha en blogg med lösenord så jag antar att jag skriver för din, läsarens skull. Men vad ska det va bra för?
Nej, bilder kommer det inte bli mycket av. Men då och då kanske, men inte just nu.
Här får man höra hur mitt liv är, men inte hur det ser ut. Låter det inte bra? =)
Istället får man väl tacka den stackare som orkat ta sig igenom hela inlägget.

--

My day my day! :D

Jahapp idag blev man väckt med frukost på sängen av två päron som aboslut inte har någon sångröst! Vaknade direkt och svarade snabbt på frågan "Vad e det för en dag.." - JAG VET INTE! (as glad) sedan fick jag öppna två paket, i ena var det högtalare till burken (precis vad jag önskat mig!) och dom fungerar också i min mp3, det är lite nice faktiskt! Och i det andra paketet var det en skrivare till burken! Också helt underbart att ha!
Sen var jag i skolan och Thillsitullsi överraskade mig med ett fång rosa rosor! Haha! Och en geisha! Hon kan det där med överraskningar!
Så jag fick helt enkelt gå till skåpet och låsa in rosorna och sedan ha lektion (två timmars Titanic rättare sagt) sedan åt jag inte skol maten och gick hem till min syrra och gjorde en tårta, den blev skit snygg oj oj oj... ;)

A och blablabla, så hade jag kalas här hemma. Alla elva tjejerna kom, inklusive Alexander (som är världens bästa kille för er som inte redan vet det!) aa, och nästan direkt fick jag öppna mina paket (en stol till datorn!!) Perfekt! Också den rosa såklart ;)

O sen fick jag en massa annat små krafs av mina tjejer, blommor bland annat. Klockrenaste presenten var såklart den målade pinnen i rosa (hade önskat mig en rosa grön pinne!!) och mitt namn hade Alexandra så fint skrivit i grönt, åååh den älskar jag verkligen!!

Tack mina underbara vänner för att ni gjorde min dag ännu mer speciell! :D Puss puss!

--

Picco Casso

Jag antar att jag än en gång får erkänna för mig själv att jag har alldeles fel när det gäller mig. Idag ska Picasso avlivas, och innan har jag alltid sagt att "vad är det att tjura över" (ungefär) men riktigt så känslokall är jag ju inte, såklart! Men det är väl för att jag inte har kunnat tänka mig att den här dagen ändå skulle komma tillslut. Någon gång dör vi ju allihopa, själv har jag aldrig tagit farväl av någon, jag antar att jag är ganska lyckligt lottad.
Anyway, nu är dagen här. Ikväll ska Picasso få en spruta och somna in och vakna upp i hund himlen tillsammans med Hagas lilla hund, tänk så många tjej hundar du ska kunna nosa på då Picasso?  :) <3

Så det här inlägget ägnar jag helt och hållet till gamle skrutt Picasso som lidit igenom en öron inlflammation efter en andra och andra små hinder längs sin väg. Men nu när han kissar hela tiden och bara dricker vatten så är det helt enkelt omöjligt att ha honom kvar (man orkar inte gå ut med hunden var 3dje timme, och föresten så lider han säkert av det också!) Därför får du nu somna in lilla vännen.
Och även om jag sagt en masa dumt som en kall kossa, så kan jag ärligt säga att det här berör mig något stort. Så länge jag kan minnas så har lilla Picco funnits med mig. Men nu är han gammal och har gråa hårstrån, så det är väl hans tur nu då.. I guess. Vila i frid Picasso du kommer får det så himla bra i hund himlen med Vincent och alla andra hundar! Puss! 

Som mitt motto lyder "Living to learn" och nu var det dags för mig att få en läxa, jag ska tänka igenom det ikväll innan jag somnar..

picasso

Puss puss Picco Casso! Rest in peace!


---

Frieri de e bra, snart e de min da'!

Jaha, nu har hela helgen gått igen. Ännu en vecka, ännu ett kapitel, nästa vecka är det nya tag, nya läxor,. nya prov att plugga till osv.

Lite trött på samma visa om igen, som om det aldrig händer något stort!
Fast igår var jag på dop, så nu är jag gudmor! Jag bar in korset, råkade gå fel två steg men shit happends. Sen fick jag och den andra gudmorsan Maria, öppna alla paketen som David fått! De var lite taskigt att Donya skulle filma även det.. "Ett nytt barn till världen anlängt blablabla åååh en tröja! Titta David!!"
Men det var helt okej, efter dopet var jag jätte jätte trött för jag sov så lite mellan fredag och lördag eftersom jag var ute då. Så jag gick och bäddade ner mig i min säng och sov ett par timmar, sen fick jag sms av Alexandra så jag gick till henne och spelade buzz med henne och hennes lillesyster, som e as cool! (jag kom sist men mitt favorit nummer är tre så det gjorde inte så mycket!)
När vi spelat klart gick vi till Firda och tog det lugnt sen följde jag med Besse en bit sen gick jag hem och la mig.
Nu är det söndag och det är tråkigt, snart ska jag prata lite vett i Idas halva ärthjärna. Hejsvejs!

Slut!
 Oh btw, någon friade till mig i helgen, haha! :)
--

Kul

Haha, jag var tvungen att dela med mig av mitt mästerverk;
image12
Jag tycker man ser ganska tydligt vem som är vem, det här är bara en del av tjejerna. Men ändå :) hihi!
Vill du göra egna?
http://dollzmania.net/Innocentz2.htm

Hejsvejs!

--

Dålig start!

Usch idag ville ingenting gå som jag ville! Först var jag ganska glad över att jag fick en timmes sovmorgon, eftersom jag skulle till tandregleringen i sollentuna till klockan 10.
Allt gick som planerat, tills bussen aldrig dök upp. Jag väntade tålmodigt i tio minuter sen ringde jag pappa och frågade om inte han kunde skjussa mig till sollentuna istället, och det kunde han. Men då var det seg trafik  på motorvägen så vi kunde omöjligt hinna dit till tio om vi skulle bli tvugna att rulla efter saltbilen. Så jag sa åt honom att vända hem medan det ännu gick, väl hemma fick jag ringa till tandregleringen och berätta vad som hänt. Så fick jag en ny tid 18 mars.. Kul.
Det var ungefär 13-14 månader sen jag var där sist och nu blir det ännu längre tids väntan!

Något positivt var att jag äntligen fick träffa Beatrices lillebror som inte har nåt namn än! Och gud så söt han var när han låg där i vagnen och sussade. Jag ville äta upp honom, men det skulle nog inte vara så populärt!!
Och Alexandra kom och frågade om jag ville med på svensson svensson inspelning med henne och hennes familj 28! Och det vill jag ju! Såklart!!! :D

Nu har jag massor att se fram emot helt plötsligt! Dop, födelsedag, svensson svensson!
Föresten så lämnade jag in bildläxan idag, det var jobbigt. Jag ville inte skiljas ifrån den! Haha! Men jag fick beröm av bildläraren så hoppas hoppas att jag får mvg på den!

Jag hatar att när man äntligen ställt in sig på lite vår, så ska vintern göra sig påmind, fy för vinter.

--

Whatday!?

Idag har jag varit i skolan precis som vanligt, och precis som vanligt har skolan gått som på räls! Nog om skolan, let's talk about my WHATday?! :D
Japp, 29 januari a day to remeber.. a Tuesday, suck!

Aja skitsamma! Har bestämt att jag vill bjuda över tjejerna på fika då, så "välkomna!" haha!
Aaa sen så gick ju inte min plan så himla bra när jag ville att päronen skulle åka till husvagnen på lördagen efter dopet då, men nej nej..
Men det är lugnt mamma, jag fixar nog till det ändå! Men det är inte för sent att ångra sig...

Nu orkar jag inte skriva mer, är trött idag. Tänkte läsa lite so och glosor sådär lagom till sängen! Puss å kram!

-

Läskig skola, å skit på toa!

Så har även denna helg gått den där kändes dock längre än den förra, vi hann göra endel faktiskt. Först på fredagen var vi hos Alexandras grannar, very nice. Sen på lördagen (igår) möttes vi på station klockan 11 och åkte in till rudbeck i sollentuna, för att titta hur det var där. Det var mycket större än vad jag hade tänkt mig, men det kanske bara kändes så stort för man aldrig varit där förut. Alexandra skulle på föreläsning om IB, så hon drog med sig Rojano dit och jag och Ida fjantade runt på annat håll, det var mycket folk där så det var lite läskigt men vi hade ju varandra.
Vi gick och tittade på teknik linjen för min skull. Jag ville prata med en lärare men fick inte tag i någon, och när jag väl fick tag i en så hade han bråttom nånstans så jag hann fråga den viktigaste frågan "Har ni programmering C?" och det hade dom. Sen gick vi vidare och kikade runt i alla korridorer hit och dit. Eftersom att jag är flicka så behövde jag gå på toaletten som tur var hade dom ett par toaletter på den där läskiga stora skolan men de verkade inte ha brytt sig om att städa där innan alla kom dit... Tycker det var lite dåligt faktiskt. För toaletten var jätte äcklig och den andra (som jag tillslut fick ta) luktade bara allmänt illa! Så jag fick ta ett djupt andetag och hålla andan när jag var på toa men det gick bra!
Så jag tänkte ge skolan något minus för toaletternas hygien OCH en lärare på skolan som sa åt oss att vi satt på fel plats när vi satt i trappen men grejen var att vi hittade inga bänkar där vi var och vi skulle vänta på Alexandra och den där tanten hade Hemsk attityd USCH! Annars var det ju en fin skola och dom hade lite underhållning som jag uppskattade! :)
Här är iallafall ett par bilder därifrån:


På våran skola är det inte heller "värsta fint!" men det duger, på våran skola klottrar dom iallafall med smak! Som den där färgfläcken på den röda väggen precis vid skåpen, den är ju skit häftig! (Jag tycker det iallafall!)
Det är typ någon som blivit förbannad och slängt en färgburk på väggen och färgen har runnit ner och sedan när den gick därifrån så har det droppat ifrån värgburkens kant ner på golvet ... Härligt!


Nu ska jag ägna resten av söndagen till att ta det lugnt och läsa lite so och kanske kanske göra det mamma bad mig! ;)
Och så ska jag fortsätta att lyssna på Summer of 69;
http://www.agdmemphis.com/media/1-03_Summer_of_692.mp3
Tänkte installera sims nyss, men Ida sa åt mig att jag inte fick så då sket jag i det. Men det vore underbart att få spela litegrann... Bara lite..

--

Tråkig dag

Ja det här är nog en av de tråkiga dagarna i mitt liv, fast jag är ju sån att jag trivs väldigt bra med att göra inget särskillt. Fast egentligen har jag gjort mycket idag, men mycket som är tråkigt så jag räknar det som att jag inte gjort ett dyft. Har då varit i skolan idag, inget speciellt hände direkt, alla lektioner flöt på och gick som det ska, jag hjälpte Thillsitullsi (även kallad Mithilia) med no, jag tror att jag var till någon hjälp iallafall! Och det är ju alltid skoj när man känner att man gör någon nytta! Föresten Mithila, förlåt för ditt nya nickname, jag har ingen aning om varför jag kallar dig så, jag skyller på att du åkte bort och var borta för länge så jag fick en förvirring i huvudet, också kallad en "liten skada" pga av att jag behövde din närhet. Därav det konstiga namnet, I guess.
Anyway! Efter skolan tog jag med mig skolan hem, suck stön och allt det där. Har no prov imorgon, och det vill man ju ska gå bra så då får man plugga!
Sedan fick jag hem ett brev angående den lilla bilkrocken jag var med om för ett par veckor sedan, de ville att jag skulle skriva ner min syn på det hela eftersom jag var ett vittne, så då tog jag med mig brevet till min stora syster Donya där vi kom fram till ett vettigt svar!
Sen när vi var klara så fick jag prova kläder av henne som jag ska låna till dopet den 26 januari, då min systers son David Johannes ska döpas, och Jag ska bli gudmor! *Stolt* hon envisades också med att skriva ut dikten på ett papper och sa att jag skulle öva på dikten då och då, usch hon är en sådan perfektionist. När hon vill något så ska det vara perfekt. Det är väl bra på sitt sätt, ibland ..
Men du kan vara lugn syrran, jag ska läsa på dikten och sedan ska jag stå där framför alla människor i kyrkan och läsa som om jag inte var ett dugg nervös (hade inte tänkt bli nervös men man vet ju aldrig) don't worry!

Sitter här å sneglar på min bild läxa, den ska äga alla andras! Har jag bestämt, därför är jag rädd att jag aldrig kommer att kunna kalla den klar, jag har någon sorts bild i huvudet om hur grym den ska vara. Men den ser inte alls ut som bilden i huvudet så jag jobbar på att få en annan bild där istället, så jag kan känna mig stolt och godkänna min lilla rosa skapelse. Det är det viktigaste för mig, sista terminen i nian - Att jag Ska få mvg i bild. Annars vet jag inte vart jag tar vägen!

Konstigt hur mycket text man kan skriva, om egentligen Helt ointressanta saker som bara berör mig, men och andra sidan så är det mest för min skull jag skriver också. Det är kul att berätta om sitt tråkiga liv, men det är ju dumt att ljuga till saker för att få det att verka intressant. ;)

-

Fullt upp, men ändå inte.

Jag tänkte skriva igår, men på nåt sätt fick jag inte tiden att räcka till. Vi fick våran bildläxa så jag var ivrig att börja med den så fort som möjligt, så jag använde hela min fritid igår till att göra läxan (som fortfarande är låångt ifrån klar!) Men nu fick jag lite tid över så jag tänkte skriva lite, och berätta om min pratstund med syo.

Jag och syo pratade i 45 minuter (jag hade tänkt mig en kvart) innan mötet hade jag tagit med mig mitt antecknings block och skrivit ner ett par frågor och det jag undrade över, eftersom jag glömmer saker så lätt så visade det sig att det där blocket var väldigt nödvändigt för anteckningar under mötet. Iallafall så pratade vi om de linjer jag nämnt förut (Arlanda-it,El och Teknik) och det verkade som om jag ska gå Arlanda-it ändå, för det ser ut att passa mig bäst och det är ju ett gång avstånd på max tio minuter ifrån hemmet. Bättre än så kan det nog inte bli!
Hur det än blir så ska jag med på öppet hus på Rudbeck som tydligen var på lördag! Då ska jag fråga dom om El programmet och Teknik programmet och framför allt få fram den tydligaste skillnaden mellan linjerna som både jag och syo tyckte var väldigt svåra att hitta (vi tycker att de är ungefär samma linje?) så det ska bli spännande!

Innan dess ska jag bara vara hemma, ska plugga till no provet på fredag. Jag började redan plugga i måndags förra veckan (för jag är så ivrig att börja skolan att jag inte kunde hejda mig!) så det borde gå ganska bra, man kanske tillochmed når mvg!? Hoppas det!!
Sedan tänkte jag ta hit tjejerna hem till mig på fredag, om mina päron åker bort förstås för vi är på tok för många för att sitta inträngda i mitt rum! (Om vi är alla tolv dvs)
Jag ser fram imot att få umgås allihopa nu när det var så längesen vi umgicks tillsammans allihopa!
Och USCH vad jag hatar utseendet på bloggen just nu, fy! Jag ska fixa det sen, när jag gör tid för det!
Nu ska jag kila iväg till min bildläxa och fixa till den ännu mera!
"Om man verkligen vill något, så är det inte jobbigt alls!" 

--

Gymnasie, suuck.

Jahapp, idag var jag i skolan som vanligt och vi hade besök av syo som berättade lite om allt nytt som hänt och hit å dit osv osv! *Snark stön suck harkel host*
Fick hem mitt lösenord till intagnings sidan idag, så jag loggade in och kikade runt lite (borde jag aldrig gjort för nu är jag inte så säker på mitt val längre!) Jag försökte iallafall hitta andra alternativ till det jag tänkt välja - Arlanda It på arlanda gymnasiet (eftersom det är så mycket negativt om just arlanda här i Märsta!)
Och jag hittade faktiskt två linjer som jag kan tänka mig, På RUDBECK?! (där min kära Alexandra vill gå?) Aaa, iallafall så tänkte jag mig kanske Teknik eller El programmet - Båda med inriktning datorteknik (såklart!), men jag vet inte vilken som skulle passa bäst, så jag känner mig lite kluven just nu!! Men jag har ju varit inne på El förut så det kanske blir det då. Ska på öppethus på Rudbeck på söndag Det är iallafall säkert!

Och nu känner jag verkligen hur jag behöver prata med syo på onsdag halv nio! (Mitt i gymnastiken, perfekt!) Hoppas hon kan hjälpa mig med valet, och verkligen berätta sanningen bakom Arlanda-It så jag kan vara säker på om det är en bra linje eller ej!
Jag vet inte ens vad jag vill bli för nåt, jag går helt enkelt hårt på ett intresse och det är ju datorn, så datorteknik borde inte vara så dumt? Men visst, jag har ju en massa andra grejer jag tycker om också t.ex så är ju min dröm att bli florist, men det vettetusan alltså, ont i knäna får man och arbetsskador vill jag inte ha.. Och sen har jag ju min kreativa sida, men den får man väl användning av i dator branchen också... Hoppas jag!

Aja, vi får väl se vad det blir! (Med valet Och mig)

-

Souf and Al make a tablää

Jahapp, när jag och Alexandra kom hem ifrån centrum så hade mamma och pappa också kommit hem ifrån Ikea med mitt nya databord (Vitt och rosa). Så jag och Alexandra började kolla på ritningarna hur man skulle sätta ihop bordet. Det gick hyfsat bra, men vi fick göra om och vända på en skiva så det skulle bli rätt med dator skärmen blablabla!
För övrigt var det ett väldigt fint bord, och det var billigt också, bara 395 kronor!! (Ett tips till alla som har rosa rum!)
Men vi fixade det i stort sätt själva, vi tog kort medan vi höll på men jag har inte fått bilderna av Alexandra än så jag får väl ta och lägga till dom senare, antingen i det här inlägget eller i nästa. "Med eller utan bilderna så tänkte jag blogga ändå" tänkte jag.
Alexandra, jag e lite chockad över hur duktiga vi var med bordet? Vi borde göra sånt här jämnt ;)
Nu ska jag gå ifrån datorn och titta på de sista minutarna av singing bee, ett ganska kul program faktiskt! Mamma diggar det hårt :D haha söt!
Sen ska jag ta ut hundarna på en sväng var!

----
-image10
Här kommer tillägget med bilder, såhär blev det! Och jag Lovar att vi gjorde allt jobb själva! :)
Kommentera gärna resultatet ;)
Aja dogs nu! Tja!

-


Tråk söndag?

Ska snart träffa Alexandra! Vi ska gå å köpa smördeg och ägg åt mamma, för att vara exakt! Efter det går vi hem till mig och tar det lugnt tror jag, ingen aning om vad vi ska hitta på! Haha, jag fastnade framför en gammal sida på internet igår, det var faktiskt skojigt! Det är en sån där sida där man bygger ihop små människor med kläder, hår, skor osv! Jag kommer ihåg när jag var mindre så kopierade jag dom och ritade av dom och gjorde alltid mig själv och någon kompis (fast man gjorde alltid sig själv mycket snyggare än sina vänner!) Igår satt jag och knåpade till en massa olika, här är ett exempel:

ss bba

Prova du också, det finns miljoner sidor om man söker på "doll maker" eller nåt på google. Och det finna massor av olika gubbar också! Lite barnsligt är det kanske men jag beryr mig inte! Här är länk till sidan jag använde till dom på bilden:
 http://www.yummielicious.com/prepmaker/prepmaker.php

-

Fixar och trixar!!

Har spenderat en del tid idag till att experimentera med bloggen lite (utseende och sånt där) och ja, lite förändringar blev det! Jag blev nöjd (som alltid!)
Förändringar är bra, för det är tråkigt om livet var samma gamla visa om och om igen. Det räcker bra med att klockans visor går runt runt och månaderna/dagarna är i rätt ordning och att åren går.

"All förändring är bra förändring"
Är ändå ett uttryck som jag inte tycker om och absolut inte håller med om. För visst finns det dåliga förändringar också; Att någon blir sjuk, att flytta fast man inte vill, att få missfall osv.
Fast egentligen, ofta lär man sig nåt av en förändring, det är ungefär som ett misstag (det lär man sig ju av oftast om man är någorlunda normal) och fast man kanske inte ville flytta till storstan, så kanske man fick det bättre där endå? Att någon blev sjuk var ju inte bra alls, men man kanske tar bättre hand om sig själv sen? Ett missfall därimot, vad kan man lära sig av det? "Livet är hårt" men det är knappast något positivt.. Så nu när jag tänker efter, så kanske förändringar är bra (oftast), för man lär sig nåt av dom? Eller? Är jag helt ute och cyklar? Nej nu blir jag förvirrad av mina egna tankar, nu måste jag hitta ett bra slut på det här eller fortsätta grubbla en stund till.. Vad får man ut av förändringar? Usch nej jag blir galen, förlåt du som tagit dig hela vägen hit, jag är helt lost! Värdelöst inlägg!


Tio/femton minuter senare;
-Nej jag håller inte med, för att förlora ett barn för inget postivt till sig - Bara en förändring som gör att man blir ledsen och deprimerad ett tag? Därför är "All förändring är bra förändring" något som inte stämmer alls! Sådeså!

-

Lördag!

Jahapp idag e det lördag då, dagen har gått fort! Och några överraskningar har man fått. Eller nja iallafall en!
När jag kom hem hade mamma städat HELA mitt rum?!
De som sett mitt rum och röran som alltid finns där är säkert mäkta imponerade av min käre mor nu, men nej ni får inte låna henne, hon är MIN!!   ... mamma <33 :) hahah!

Ibland är det bra med mammor, jag tror att jag ser upp till min mamma mest av alla på hela jorden, så det här inlägget ägnar jag bara åt henne!
Inte bara för att hon städade mitt rum, utan för vi hade en engelska övning i skolan igår och då svarade jag på frågan "important people in my life is" ... MY MOM!  Och det är så sant så, för hon ställer alltid upp. Fast hon är en klimateterie kossa ibland så älskar jag hennes mest av alla på hela jorden!

Därför ska jag försöka vara lite snällare! :) <3
Vem älskar du mest av alla i hela världen? Vem får dig att må bra, vem hjälper dig när du har svårt?
- Behandlas den som den borde av dig?

-
 

Fredag!! :D

Äntligen fredag! Inget plugg, ledigt ledigt! Åå, så skönt!
Första veckan i plugget har varit lugn, men ändå utmattande på nåt konstigt vis. För jag är onödigt glad över att det är helg!

Nu skulle jag i vanliga fall säkert sitta klistrad framför datorn (det är jag nu med men iallafall) fast för en annan andledning. Menar min passion, mitt liv, min styrka, min kraft, mitt allt! Haha! Näe, jag skulle nog spelat sims. Men jag har äntligen avinstallerat alla spelen och försöker klara mig utan dom i fortsättningen, det är jobbigt för jag har redan en massa nya idéer till spelet som jag inte får prova. Suck!

"Deal with your loose and be a better winner!"
Det säger mig ungefär att jag ska sluta grina över mitt spel och istället sikta in på nåt annat, försöka se de positiva sakerna istället!

Jag skickade mail till en "spå tant" igår och frågade om det där med Idas aura, men har inte fått något svar än Om jag ens får nåt svar! Så än sålänge vet jag inte vad det var för nåt med auran ... Hmm..

Från ena saken till den andra, här är texten till låten Brainstorm - My star (Eurovision song contest 2000)

My friends gonna call me: hey dreamer
The stars you are watching are so far
Tonight I know I will get there
By plane or by bus - right to my star
Pretend there are things you just don't know
In spite someone's told you are so cute
You have to ask and I will show
The snow in the summer or so, so
If my star will fall
Or disappeared at all
I will follow my star till the end of my days,
And my heart's gonna lead me through so many ways,
And if you gonna join me I'll be your guide,
Baby, 'never say never', be my 'Runaway bride'

My friends gonna tell me: just calm down
The clouds you are walking are so high
This is my chance, and I'll invite
All the dreamers and lovers to fly (fly).
I'm back from the future, life goes on,
But still I remember my promise
You have to ask and I will show
The snow in the summer or so, so
If my star will fall
Or disappeared at all
I will follow my star till the end of my days,
And my heart's gonna lead me through so many ways,
And if you gonna join me I'll be your guide,
Baby, 'never say never', be my 'Runaway bride'

Det är inte så svårt att förstå vad låten handlar om? Fast det kanske inte är så självklart ändå när jag tänker efter, det är väl som med dikter, att man får tolka låttexter hur man vill?
Jag tror stenhårt på att man tycker om sådan musik man blir glad av, såklart. Och att man tycker om sån musik som sjunger/säger precis det man vill höra eller känner.
För hur underbart är det inte med en låt som sjunger precis så som man känner, när man har det jobbigt? Det älskar jag, att veta att någon annan känner likadant, då känner man sig helt plötsligt mindre ensam. Men nu lyssnar jag ju mycket på svensk rap ifrån frizon som nämner mycket om känslor i sina låtar, så jag får väl mycket av de känslorna att "någon känner likadant, någon annan går igenom samma sak" musiken hjälper mig igenom Allt!
Det är inte bara svensk rap som hjälper mig, om jag fick beskriva min musik smak så skulle jag kunna säga att jag lyssnar på det mesta - Men i perioder. Ett tag var jag mycket inne på Frou frou och hennes underliga musik, men för att kunna tycka om den så måste man nog vara "väldigt öppen" för annorlunda musik.
Prova lyssna efter vad din kompis lyssnar på för musik, så kanske du får en inblick i hur denne mår också (?)

Är det du som påverkar din omgivning, eller din omgivning som påverkar dig? (Bara en fråga jag ställer mig själv ibland)

-


"Onsdag kväll", egentligen.

Klockan är lite över elva på kvällen, börjar först klockan tio imorgon så jag kan sitta uppe ett tag till utan några skuldkänslor, alltid skönt att veta!
Idag har jag inte gjort något speciellt direkt, bara varit i skolan och sedan varit hemma. Mamma hade tupperware party, så jag låste in mig på mitt rum framför datorn någon timma tills kusten var klar. Tupperware partyn är inte så roligt, hon som presenterar alla varor vet att vi har husvagn så varenda sak som hon presenterar och berättar om slutar hon alltid med meningen "perfekt i husvagnen" och det är så irriterande att jag inte står ut att lyssna på henne.

Iallafall, så har några intressanta saker hänt idag. Dels har jag fått en speciell uppgift av min svensk lärare att jag ska skriva ner på ett papper allt jag läser, alltså om jag ser på tv eller om jag läser på internet nånstans. Så ska jag skriva ner det i ett par dagar, det är typ en undersökning för att se vad ungdommar använder media till?
Och Ida ville absolut att jag skulle prova se hennes aura i klassrummet idag, så vi testade det också. Det gick väldigt bra faktiskt, fick fram att hennes aura var grön om jag inte minns alldeles fel plus att jag såg något konstigt kvadratiskt över hennes huvud på vänster sida men bara för en stund, ska kolla vad det kan betyda senare.

Och jag och mina tokiga tankar tar aldrig slut, kom och tänka på en låt som jag tyckte om för flera år sen. Det var en låt som var med i eurovision song contest, och jag var så liten då denna låt uppträdde att jag låg och sov när den spelades. Först senare såg jag videon på tv och älskade den. Iallafall så kom jag och tänka på den idag, och jag och mamma började leta via internet. Vi gjorde en deal, om hon hittade låten medan jag gick ut med ena hunden så skulle jag gå ut med den andra också. Och tyvärr hittade hon låten så jag tog ut andra hunden.
Iallafall så hade vi ingen aning om vad låten hette, vilket land dom uppträdde för eller vilket år det kom, bara att han som sjöng kallades gummimannen.

Låten heter My star och spelas av Brainstorm, kom på tv år 2000 (alltså 8 år sedan) Lite kul att jag minns den efter alla de här åren?
Nu ska jag kila iväg och låten ska få vagga mig till sömns ikväll, senare ska jag också lägga upp texten tänkte jag och då ska jag granska den ingående!

-

Första inlägget, en helt vanlig söndag.

Jaha, så var det söndag igen då, veckans absolut tråkigaste dag. Ännu tråkigare blir den nu när jag tänker att det är sista dagen på lovet också.
Har man fått ut nåt av lovet? Har jag gjort det mesta? Sovit för mycket? Antagligen, det känns som om det är det ända man gör på lovet, sover och äter och klämmer in en träff med vännerna någonstans där emellan, med andra ord har inte lovet varit så märkvärdigt förutom julafton och nyår då förstås!

Näej, när man sitter såhär på en tråkig söndag med sig själv kan iallafall inte jag låta bli att filosofera lite över något som jag undrar över, när jag gjorde det idag kom jag direkt in på ämnet "kärlek", när är man kär? Hur vet man att man är det? Osv.

Hade ett par frågor så jag försökte diskutera sakerna med en vän, men hon hade inga svar alls. Så jag vet forfarande inte rikigt. Men jag kom på en liten sak..

Alla har vi väl varit kära i någon, nångång. Eller iallafall tyckt om någon?
Så, hur vet man att man tycker om någon?
De första jag kom och tänka på är såklart fjärilar i magen, det är ju ett typiskt tecken som kroppen visar när man är kär.
Så finns det en risk att man lurar sig själv då? Man kan ju få fjärilar i magen av många andledningar!
Jag fortsatte grubbla ett bra tag, och tänkte på mig själv när jag var kär, jag hade hemskt ont i magen. Men sen när jag skulle "gå vidare" så gick det jätte snabbt att sluta tänka på honom.
Sen jämnförde jag det med en annan kärlek, som inte alls gav mig magont, utan jag bara visste att jag tyckte om honom. Och ja, jag kom fram till att det är mycket svårare att komma över en sån förälskelse som inte visar några tydliga symtom.

Så när man får fjärilar i magen, kanske man lurar sig själv, och tror man är kär. Fast man egentligen inte alls är det?

Saken jag vill komma fram till är alltså att man inte alltid ska låta magkänslan bestämma åt en, lite hjärna får man lov att ha! ;)

-


RSS 2.0